Temeljita dezinfekcija na poklon rovinjskim javnim ustanovama

Čišćenje je ovog proljeća posao koji se punom parom obavlja u svim prostorijama, na svim površinama, u češćim intervalima no što je to bio slučaj do prije koji mjesec.

Ipak, dok smo se na brzinu upoznali s raznim dezinfekcijskim sredstvima i deterđentima, i dalje je noviji pojam čišćenje ozonom.

Riječ je o najjačem poznatom prirodnom dezinfektu kojeg priroda stvara kako bi pročistila zrak i vode našeg planeta.

Osim što se proizvodi prirodnim putem, postoje i uređaji od certificiranih firmi koji također proizvode ozon. Poznato je i da učinkovito uklanja molekule negativog mirisa, bakterija, virusa, gljivica, plijesni, spore plijesni te alergene, za Rovinj FM je ispričao Elvis Mešić iz rovinjske tvrtke Ozonko.

A Ozonko je došao u Rovinj zbog čestog susretanja s vlagom i plijesni u ovdašnjim objektima, a upravo je crna plijesan, prema WHO-u uzrok 60 posto alergena, rekao je Mešić.

Ozon ih najučinkovitije uklanja, isto kao i razne bakterije i viruse i to na ekološki prihvatljiv način obzirom da za sobom u tretiranoj prostoriji ne ostavlja nikakav trag ni miris. (…)

Obzirom na okolnosti u kojima smo se našli zbog epidemije korona virusa Mešić ističe kako svoj doprinos ublažavanju situacije daje tako što nudi rovinjskim vrtićima, školama, bolnici i domu za starije besplatno čišćenje ozonom pa poziva ravnatelje da ga kontaktiraju i dogovore termin.

Za ostale, iz Ozonka nude pristupačnije cijene kako bi svoje prostore dezinficirali i u njima ugodnije boravili.

Tekst u cijelosti možete pročitati ovdje