BLOG

U BORBI PROTIV COVID-19: Grad Umag nabavio profesionalni ozonator za dezinfekciju prostora

Kako je drugi val pandemije uzeo maha u cijeloj zemlji, Grad Umag je odlučio vlastitim sredstvima nabaviti još jedan vrlo bitan uređaj, ovaj put namijenjen dezinfekciji prostora.

“Naime, kako bi poboljšali zdravstvenu sigurnost naših sugrađana, polaznika vrtića i škola, ustanova ili prostorija koje svakodnevno koristi veći broj građana, po žurnom je postupku nabavljen profesionalni ozon generator koji će omogućiti jednostavniji i sigurniji povratak u čiste prostorije”, navode iz Grada Umaga.

Ozon je plin čija se molekula sastoji od tri atoma kisika. Upravo zbog svoje kemijske strukture molekula ozona je vrlo reaktivna, te se ozon smatra jednim od najjačih oksidacijskih sredstava. Djeluje na različite vrste bakterija, virusa, plijesni, gljivica koje se mogu pronaći na površini nekog predmeta. Znanstveno je potvrđeno da nema mikroorganizama koji su otporni na dezinfekcijsko djelovanje ozona, stoga je isti vrlo uspješan u borbi protiv virusa, uključujući i Covid-19, navedeno je u priopćenju Grada Umaga.

“Novi će uređaj tako omogućiti brzu i temeljitu dezinfekciju svake prostorije, ali u potpunoj sigurnosti za sve korisnike budući da generator, nakon samog postupka dezinfekcije, iza sebe u prostoru ostavlja potpuno čisti zrak i poznate molekule kisika poput onih koje udišemo u zraku”, zaključuju iz Umaga.

Izvor: istrain.hr

Ozonko donira ozonsko čišćenje
Prva ozonirana škola u Hrvatskoj, Osnovna škola Petra Studenca u Sošićima kod Kanfanara – Istra.
 
Ozonko je donator OZONSKOG čišćenja svim vrtićima, školama i staračkim domovima na području Istarske županije, a po preporukama direktora “Mesaroli logistika” Nenada Vujića i ravnatelja OŠ Ivora Kučeka.
 
Prava istina kako uništiti viruse

Zanimljivo je napomenuti da je dr. John Sidney Oxford svjetski nezavisni znanstvenik kojeg ne financira ni jedna farmaceutska tvrtka niti Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

U Rovinju otvoren prvi shop za ozonsko čišćenje u Hrvatskoj

U sklopu Grand Hotela Park, na Šetalištu Vijeća Europe otvoren je prvi ozon shop u zemlji – simboličnog i simpatičnog naziva Ozonko.

Poduzetnik Elvis Mešić, ujedno i vlasnik Constructor company & Constructor consulting tvrtke koja je na tržištu prisutna posljednjih sedam godina proširuje svoju djelatnost i od nedavno nudi i mogućnost brzog, efikasnog i elegantnog ozonskog čišćenja zatvorenih prostora.

Ozonko je sastavni dio firme Constructor company iz Rovinja koja se bazira na gradnji. S obzirom, da smo se u svom poslovanju tijekom čitavog niza godina susretali s problemima vlage, buđi i plijesni uvidjeli smo slobodnu poslovnu nišu – osnivanje Ozonka, pojasnio je Mešić, navodeći i da je riječ o prvoj tvrci u zemlji, čiji djelatnici uz pomoć ozonskog čišćenja prostora (neovisno je li riječ o stambenim objektima, hotelima, plovnim ili cestovnim vozilima) svoje klijente “rješavaju” vlage, plijesni, bakterija i ostalih neugodnih mirisa.

Tekst u cijelosti možete pročitati ovdje

Temeljita dezinfekcija na poklon rovinjskim javnim ustanovama

Čišćenje je ovog proljeća posao koji se punom parom obavlja u svim prostorijama, na svim površinama, u češćim intervalima no što je to bio slučaj do prije koji mjesec.

Ipak, dok smo se na brzinu upoznali s raznim dezinfekcijskim sredstvima i deterđentima, i dalje je noviji pojam čišćenje ozonom.

Riječ je o najjačem poznatom prirodnom dezinfektu kojeg priroda stvara kako bi pročistila zrak i vode našeg planeta.

Osim što se proizvodi prirodnim putem, postoje i uređaji od certificiranih firmi koji također proizvode ozon. Poznato je i da učinkovito uklanja molekule negativog mirisa, bakterija, virusa, gljivica, plijesni, spore plijesni te alergene, za Rovinj FM je ispričao Elvis Mešić iz rovinjske tvrtke Ozonko.

A Ozonko je došao u Rovinj zbog čestog susretanja s vlagom i plijesni u ovdašnjim objektima, a upravo je crna plijesan, prema WHO-u uzrok 60 posto alergena, rekao je Mešić.

Ozon ih najučinkovitije uklanja, isto kao i razne bakterije i viruse i to na ekološki prihvatljiv način obzirom da za sobom u tretiranoj prostoriji ne ostavlja nikakav trag ni miris. (…)

Obzirom na okolnosti u kojima smo se našli zbog epidemije korona virusa Mešić ističe kako svoj doprinos ublažavanju situacije daje tako što nudi rovinjskim vrtićima, školama, bolnici i domu za starije besplatno čišćenje ozonom pa poziva ravnatelje da ga kontaktiraju i dogovore termin.

Za ostale, iz Ozonka nude pristupačnije cijene kako bi svoje prostore dezinficirali i u njima ugodnije boravili.

Tekst u cijelosti možete pročitati ovdje