Therapy Air Ion

 

Vrhunska inovacija koja oduzima dah

Ovaj visokotehnološki uređaj vrhunske je izvedbe, te prekrasan i jednostavan za uporabu. Temelji se na revolucionarnoj tehnologiji za održavanje životnog prostora čistim i sigurnim. Therapy Air® iOn je proizvod na koji ste čekali. Ugledajući se na prirodne mehanizme, Therapy Air® iOn podjednako je multifunkcionalan, tehnički napredan i stilskog dizajna, kao što je jednostavan za uporabu. Omogućit će vam uživanje u čistom zraku, kao da ste u šumi, posvuda oko vas.

Najbolja tehnologija za najbolje rezultate

Istraživači, stručnjaci i tehničari Zepter Internationala osmislili su i izgradili uistinu inovativan uređaj za vas.

Ovaj uređaj koristi visoko sofisticiranu tehnologiju koja se može nositi sa svim opasnostima po vaše disanje i zdravlje. Jedna od glavnih karakteristika Therapy Air® iOn-a leži u tome da se njegovom nevjerojatnom moći i tehnologijom može rukovati izuzetno jednostavno. Vaše omiljene postavke možete programirati doticajem tipke.

Therapy Air® iOn predstavlja idealno rješenje za održavanje životnog prostora čistim i sigurnim, jer filtrira, pročišćava i obogaćuje zrak negativnim ionima.

Djelovanje njegovog nepogrešivog sustava filtriranja je dodatno poboljšano svojstvima emitiranih negativnih iona.

Ovaj moćan uređaj sadrži:

 • sustav filtriranja s pet razina

 • generator negativnih iona

koji zajedno rade kako bi osigurali nezamislivo čist zrak.

5 filtara, jedinstvena barijera

Zepterov Therapy Air® iOn sadrži 5 različitih filtara za pročišćavanje zraka: 

 • antistatički filtar (predelektrostatički filtar);

 • antibakterijski filtar(srednji filtar);

 • HEPA filtar (HEPA filtar);

 • antialergijski filtar (AG filtar protiv alergena);

 • filtar s aktivnim ugljikom (AC filtar protiv neugodnih mirisa).

Svi su filtri smješteni u posebnom kućištu i postavljeni zajedno kako bi činili jedinstvenu komponentu. Zauzimaju malo prostora i mogu se lako zamijeniti.

Svi onečišćivači zraka bivaju uklonjeni kako prolaze kroz 5 filtara koji djeluju kao neprobojne barijere.

Antistatički filtar

(Predelektrostatički filtar) uklanja veće čestice kućne prašine, plijesni, kose, peruti, životinjske dlake, itd

Antibakterijski filtar

(Srednji filtar) uklanja preostale male čestice kućne prašine, bakterije veće od 1 mikrona, pelud itd., čime štiti susjedni HEPA filtar.

HEPA filtar

Kvaliteta našeg HEPA filtra je H13, koji uklanja 99,995% čestica u zraku kao što su: prašina, pelud, spore plijesni, čestice dima, izmet grinja, pa čak i plin proizveden od kamina i automobila.

Antialergijski filtar

(AG filtar protiv alergena) predstavlja mješavinu srebra, apatita (vrste minerala) i antibakterijskog agensa koji je naročito učinkovit protiv bakterija legionele (Legionella bacillus) koje su naročito opasne po bebe. Filtar sadrži ekstrakt lišća Ginkgo biloba koje su vrlo učinkovite protiv astme, plućnih bolesti i problema s cirkulacijom, te uklanjaju uzroke alergija, virusa gripe i bakterije.

Filtar s aktivnim ugljikom

(AC filtar protiv neugodnih mirisa) uklanja neugodne mirise hrane, otrovne plinove i ostale mirise zahvaljujući svojim visoko upijajućim svojstvima.

Ovi su posebni filtri neprobojni za onečišćivače i dopuštaju prolaz samo čistom zraku. Pročišćeni zrak ulazi u modul koji sadrži ugrađen ionski generator koji je obogaćen negativnim ionima.

Pročišćavajuće djelovanje

Tih i učinkovit, uređaj the Therapy Air® iOn sastoji se od sofisticiranih mehanizama i posebnih pojedinačnih komponenti koje mu omogućavaju poprilično jednostavan rad:

 • ventilator usisava sobni zrak i provodi ga kroz sustav filtriranja;

 • pročišćeni zrak tada prolazi kroz generator negativnih iona i biva obogaćen negativnim ionima;

 • kada je koncentracija negativnih iona dovoljno visoka, negativni ioni i pozitivno nabijene čestice kućne prašine i mikroorganizama koje lebde u zraku, međusobno se privlače;

 • čestice kućne prašine postaju težima te bivaju, prije negoli padnu na tlo, potpuno uklonjene sustavom filtriranja Therapy Air® iOn-a;

 • pročišćeni zrak tada se provodi u okolnu atmosferu.